Azienda La Pierotta
De wijnboerderij (Azienda Agricola) La Pierotta is gelegen aan de voet van de Monte d’Alma, in het noorden van de provincie Grosseto midden in het hart van de Maremma Toscana. De familie Rustici vertegenwoordigt in dit opkomende wijngebied al ruim 30 jaar een toonaangevende rol in de wijnproductie.
De familie beheert met zorg en aandacht vijftien hectare grond, waarvan dertien hectare wijngaarden zijn. Op de andere twee hectaren produceert men hoge kwaliteit olijfolie. De wijnproductie ligt op ongeveer 800 hectoliter per jaar en de wijnen van La Pierotta worden onder twee classificaties gemaakt, de Monteregio di Massa Marittima en de Maremma Toscana. Het druivenaanbod bestaat uit traditionele rassen zoals Sangiovese, Vermentino, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en een oud inheems druivenras, de Ciliegiolo!
Dit bijzondere druivenras is een voorouder van de Sangiovese en kenmerkt zich door zijn zeer zachte tannines en rijpingspotentieel.
Gun uzelf een glas Italiaanse wijn…